Att inreda på liten yta

Att inreda kan vara en utmaning även under de bästa förutsättningarna. Men när boytan inte är så stor ökar ofta utmaningen. Som tur är finns det många tips där ute för hur man inreder små rum och bostäder. Här följer några av dessa.

Lösningar för sängen

Sängen tar upp en hel del golvyta i ett rum. Och när den inte används kan man ju känna att det är för lite utrymme över. En lösning för detta är att höja upp sängen. Tänk en våningssäng, men utan en nedre slaf. Istället kan man ha en soffa eller skrivbord därunder. Ett annat sätt att lösa det är genom att ha en säng som kan fällas upp mot väggen. På så sätt får man praktiskt taget allt utrymme tillbaka när man inte använder den.

Platsbyggda bokhyllor

Bokhyllor är väldigt praktiskt när det kommer till förvaring. Men vill man verkligen utnyttja dem till max bör man satsa på platsbyggda bokhyllor som går hela vägen upp till taket. På så sätt får man användning för hela väggytan. Tänk bara på att inte ställa de saker som du ofta får användning för längst upp.

Möbler med förvaring

Förvaringsmöjligheter kan man inte få tillräckligt av i små utrymmen. Att satsa på möbler med inbyggd förvaring är därför ett väldigt hett tips. Soffor, fåtöljer, fotpallar och mycket mer finns med extrautrymmen där man kan förvara både det ena och det andra.

Välj inte bara små möbler

Att fylla en liten bostad med små möbler bara för att få plats med allt kan kännas som den rätta vägen att gå. Men det får snabbt hemmet att se plottrigt och stökigt ut. Välj istället större men färre möbler och tänk noga på vilka som kommer till mest användning.