Tidlös inredning

När du inreder ditt hem kan du göra som du vill, du får ta ut svängarna och göra hemmet så pass personligt som du vill. Men om du planerar på att sälja inom några år och vill renovera inför detta, eller ska göra fasta installationer som sitter i årtionden, kan du istället fokusera på tidlös inredning som uppskattas av de flesta.

Kakel och klinker

När du göra fasta installationer räknar du med att de ska sitta i 30+ år innan det behöver bytas. Här ska du lägga stor omtanke på material- och färgval så att du och nästa ägare kommer att trivas. Kakel och klinker är menat att hålla, det behåller sin färg och glans på obestämd tid och ger ett lyxigare intryck. En plastmatta på badrumsgolvet, om än fin, kommer aldrig att kännas eller se lika vacker ut som ett fint klinker. Om du letar efter en tidlös inredning ska du söka dig till denna naturprodukt och använda den med gott samvete, det är ett miljövänligt alternativ.

Basfärger

Ser vi tillbaka på sekelskiftet ser vi starka färger och mycket mönster, ett kraftigt intryck där du skulle visa upp att du hade råd med detaljerade tapeter och dyra färger. Det är inte direkt tidlös inredning om vi ser på dagens urval som är mycket mer nedtonat. Den nedtonade inredningen går dock att hitta under flera epoker och är ett säkrare kort. Färger som vitt, svart, grått och beige är de säkraste korten men med duktig hand kan du också få grönt, rött och blått att se tidlösa ut. Det gäller bara att hitta rätt nyans. Just färger kan vara svårt, vill du vara på den säkra sidan kan du kontakta en inredare som hjälper dig på traven.

Klassiska möbler

Du behöver inte använda kläder från en viss epok eller företag för att det ska passa i hemmet. Men fokusera på att ha en handfull möbler som fokus i rummen, resterande kan tonas ned och smälta in inredningen. I ett kök med vita möbler kan en skinnpall eller udda målar kökssoffa vara det som fånga blicken. En inredare kan vara till stor hjälp här också. Det är lätt hänt att du köper möbler du gillar och märker inte förrän senare att de inte matchar varandra. En genomtänkt design på hemmet gör det lättare att sålla.