by
on
under ,
Permalink

Få ditt tak tvättat av experter

Alla hus i ditt område och resten av Sverige har en sak gemensamt – alla har tak. Tar du en sväng runt i området och kollar så kommer du förmodligen se väldigt många olika sorters tak. Det finns de med tegelpannor, betongpannor, plåttak, papptak med många andra. Oberoende vilket sorts tak du har så är det viktigt att tvätta det regelbundet, självklart för estetiska skäl men framförallt för hållbarhetens skull.

Byta eller tvätta taket?

Livslängden på ditt tak beräknas vara 30-40 år om du sköter det ordentligt. Tvättar du och underhåller det regelbundet kan takets livslängd till och med förlängas. Du måste dock se till att regelbundet inspektera och kontrollera taket, även om det är relativt nytt. Ser taket bra ut och inte börjar närma sig slutet på sin livslängd kan du med gott samvete tvätta det. Börjar du se problem och taket har åldern inne rekommenderas att byta.

Tvätta inte taket själv

Vi rekommenderar definitivt inte att du tvättar taket på egen hand, om du inte är utbildad inom fallskydd och vet hur du gör det säkert. När du tvättar taket blir det halt och lätt att ramla ner ifrån. Gå istället in på denna sajt och ta hjälp av experter med rätt utrustning och utbildning för att säkert kunna tvätta ditt tak.