by
on
under ,
Permalink

Hjälp med att beskära träd i din trädgård

För att dina träd ska se fina ut och må bra behöver du beskära dem ibland. Vill du få hjälp av experter kan du vända dig till ett företag som är medlem i Sveriges Arboristförbund och Svenska Trädföreningen. Då kan du känna dig trygg med att jobbet blir bra gjort. Dessutom har du då rätt att göra RUT-avdrag för arbetet.

Varför är det bra att beskära träd?

En beskärning balanserar grenarna och släpper in ljus i trädkronan så den kan växa sig stark och stabil. Fruktträd som du beskär regelbundet får också bättre förutsättningar att bära frukt med god kvalitet. Extra bonus är att ljuset når även de mörkare delarna i trädgården, vilket gynnar den övriga växtligheten.

När ska du beskära träden?

Juli, augusti och september är bästa tiden för beskärning av träd. Tänk bara på att vänta med detta tills du skördat dina fruktträd. Att beskära på våren är mindre bra eftersom träden då blöder kraftigt och förlorar den näringsfyllda saven. Det är heller inte lyckat att utföra arbetet under själva lövsprickningen. I princip kan man dock säga att det viktigaste är att arbetet utförs på rätt sätt. Årstiden spelar mindre roll så länge det inte är mindre än fem minusgrader.