by
on
under ,
Permalink

Hur du lyckas med renoveringen

Går du möjligtvis i tankarna på att starta ett nytt projekt hemma? Kul! Det är alltid lika spännande innan man ska sätta igång med något nytt. Det är lätt att man drömmer sig iväg, ibland lite för mycket. Man kan stöta på motgångar under tiden man pysslar på och då är det viktigt att vara förberedd och inte har för många bollar i luften samtidigt. Vi tänkte bjuda på några tips på hur du lyckas med din renovering utan att stöta på så många motgångar.

Planera alltid

Som vi tidigare sagt så är det väldigt lätt att ryckas med när man börjar prata om att renovera. Man tänker sig att ett projekt är så pass litet att det inte gör något att påbörja något mer samtidigt. Det behöver inte alltid vara fel, men det är också ett av de vanligaste misstagen man gör. Det bästa är att göra upp en tydlig plan och sedan slutföra den innan något annat påbörjas. Det spelar egentligen ingen roll hur stort eller litet projekt det handlar om, du kommer alltid ha en fördel om du har en riktig plan. Risken med att ha flera projekt igång samtidigt är att man kanske stöter på ett problem som tar upp både mer tid och pengar än vad man räknat med, då påverkar det även de andra projekten. Dessutom så är det ju onödigt att ha flera rum obrukbara samtidigt, eller hur?

Gör en budget

Ekonomin är en av de allra viktigaste delarna i renoveringen, så är det bara. För att inte riskera att ta sig vatten över huvudet så är det viktigt att göra upp en riktig budget som man får förhålla sig till. När du ska leta material eller inredningsdetaljer så kan du ibland spara en rejäl slant på att jämföra priser, detta kan du enkelt göra över nätet. Det viktigaste är att faktiskt förhålla sig till budgeten under projektets gång, börja med det viktigaste. Blir det något över så kan man ju alltid fylla på med extra inredningsdetaljer!