by
on
under
Permalink

Skaffa laddare hem för din elbil

Du bör överväga flera olika faktorer inför köp av elbilsladdare. Både snabb och säker laddning spelar in vid valet av rätt laddare.

Olika alternativ för laddning

Teoretiskt sätt går det att ladda din elbil från ett vanligt eluttag. Det är dock inte optimalt ut en säkerhetssynpunkt. Ett vanligt eluttag är inte anpassat för den höga belastning som laddning av en elbil innebär. En laddbox är både säkrare, men kan även ladda din bil med högre effekt vilket innebär att det går snabbare. Laddaren kan du med fördel placera i ditt garage eller utomhus på väggen. Det går också att fästa laddboxen på en fristående laddstolpe. Läs vidare och handla här.

Mer detaljer om laddare

Den numera vanligaste typen av laddare är typ 2-kontakt som också är standardkontakt inom Europa. Antingen kan du ladda med en fast kabel, alternativt kan du välja en laddbox med uttag för bilens egna kabel. Fördelen med en fast kabel är att bilens egna labbkabel alltid finns kvar i bilen och du har den tillgänglig vid laddning längs vägen. Att överväga är dessutom om du vill ha en smart laddare. En smart laddare anpassar laddningen efter elpriset samt den övriga elförbrukningen i ditt hushåll och du kan styra laddningen genom en app i din telefon.