Undvik de vanligaste inredningsmissarna i hemmet

När du inreder ett rum vill du självfallet alltid göra det bästa möjliga av utrymmet. Men det händer lätt att du gör en eller annan miss. Bara du dock vet vilka de vanligaste misstagen är kan du ganska enkelt undvika dem.

För få ljuskällor

Att installera allt för få lampor är kanske det vanligaste misstaget. Men som tur är kan det också vara ett av de enklaste att ställa till rätta i efterhand. Ett normalstort rum behöver mellan 5-10 ljuspunkter, beroende på vilket rum i hemmet det är och hur det är utformat. Även om du tycker att taklampan sprider ljus över hela rummet går du miste om mycket om du inte har ljuskällor på andra håll i rummet. Och tittar du bara runt i en nätbutik som A-Ljus kan du snabbt märka hur många olika sorters lampor som kan passa in med din inredning.

Fel storlek på möblerna

Möblernas storlek är alltid något du bör tänka noga på innan du köper dem. Utmaningen är dock att kunna visualisera hur väl något passar in i ett rum. Shoppar du efter något online har du ju inte möbeln framför dig och måste kanske försöka måtta upp i rummet där du tänkt ställa den. Om du istället går runt i en möbelbutik är det svårt att föreställa sig storleken på sitt rum och säga hur den kommer se ut där. Att alltid ha exakta mått på längd, bredd och höjd kommer vara det bästa verktyget du har

Köpa allt från en och samma butik

Inredning är något högst personligt och du bör alltid ta tillfället att uttrycka din stil med inredningen du väljer. Men se till att du inte gör misstaget att köpa allt från en och samma butik. Gör du detta ökar drastiskt risken att ditt hem börjar se ut mer som ett showroom.