by
on
under ,
Permalink

Så skapar du en tavelvägg

Att dekorera väggarna hemma är något som många gillar, inredning med olika sorters konst på väggarna är ett sätt att göra hemmet vackert och personligt. De senaste åren har det blivit allt mer populärt att skapa en tavelvägg. Genom att sätta upp många olika tavlor eller andra konstverk kan du skapa vackra kombinationer och en spännande dynamik i rummet. Hos oss får du de bästa tipsen.

Använd posters

Äkta tavlor är en klassiker att hänga upp på väggarna, men det blir allt vanligare att välja posters istället. Posters är betydligt billigare vilket gör att du kan köpa många, kombinera dem sedan med egen konst, personliga fotografier och förstoringar för bästa effekt. Glöm inte att köpa passande ramar för att ge tavelväggen den rätta känslan. Du kan även följa ett färgtema, exempelvis endast monokroma motiv, för att skapa ett enhetligt intryck.

Olika storlekar och höjder

Fördelen med en tavelvägg är att du kan designa den precis som du vill. Du väljer själv vad du vill hänga upp, hur många konstverk samt hur de ska hänga. Du kan exempelvis välja tavlor av olika storlek och sätta upp dem på ett sätt som tilltalar ögat. Många väljer att låta underkanterna på de nedersta tavlorna linjera för att skapa ett balanserat och harmoniskt intryck. Resten är helt upp till dig!