by
on
under
Permalink

Viktigt med besök hos tandläkaren

Munhälsa är extremt viktigt för att vi människor ska ha en bra livskvalitet. Dålig munhälsa kan även orsaka följdsjukdomar och behöver därför tas på allvar. Det är rekommenderat att du borstar tänderna minst två gånger om dagen, en gång på morgon och en på kvällen innan du går och lägger dig.

Tandtråd och munskölj är två andra produkter som hjälper till att hålla bakterier, karies och inflammationer borta. Använd dagligen för bästa resultat.

När vi blir äldre blir våra tänder skörare och då är det extra viktigt att vara noga med munhälsan. Dålig munhälsa kan exempelvis orsaka tandlossning som i sin tur har en inverkan på diabetes. Riktigt gamla människor kan bli sjuka av att andas in saliv från munnen som är fyllda med farliga bakterier.

Det finns även forskning som visar på att dålig munhälsa och hjärt-kärlsjukdomar har ett samband. Många som blir drabbade av just det har också en sämre munhälsa.

Kolla upp dina tänder regelbundet

Du behöver gå till tandläkaren regelbundet. Gärna en gång om året men om du har bra tänder och aldrig har problem med dem kan det räcka med en gång på två år. Du hittar mer information här om munhälsa och varför det är viktigt.